logo_openbaar-groen

Openbaar Groen

logo_boomverzorging

Bomenonderhoud

logo_waterpartijen_werk-75x67

Waterpartijen

logo_transport

Machinepark

Reijm BV – Natuurlijk goed geregeld

Reijm B.V. is gespecialiseerd in verantwoord natuuronderhoud. Of het nu gaat om baggeren, snoeien, reiniging of aanleg van oevers, Reijm B.V. is uw specialist. Kijk gerust rond op onze website voor meer informatie. Duurzaam ondernemen is een van de pijlers binnen onze organisatie. Nieuwe investeringen doen we op basis van de nieuwste technieken op het gebied van milieu & energiebesparing, samenleving, ergonomie & veiligheid en duurzaamheid.

Zo zal ons nieuwe materieel indien mogelijk worden uitgerust met gunstigere motoren. Hiermee zal de schadelijke uitstoot tot een minimum worden beperkt. Reijm Groep B.V. wil een goede thuisbasis bieden voor haar personeel. Voor ons enthousiaste team van gemotiveerde, vakbekwame medewerkers vormen wij een hecht bedrijf. Daardoor kunnen wij op basis van onderling vertrouwen de werkzaamheden naar tevredenheid voor onze klanten uitvoeren.

Duurzaamheid

Onderdeel van onze kerngedachte NATUURLIJK GOED GEREGELD is duurzaamheid.

Duurzaamheid is binnen Reijm BV een breed begrip. Wij zien duurzaamheid als ontwikkelopdracht. Vanuit deze gedachte zetten wij, naast investeringen in opleiding van onze medewerkers, in op bewustwording. Duurzaamheid loopt als rode draad door ons inkoopbeleid.

Wij investeren in de nieuwste technieken op het gebied van milieu- & energiebesparing, samenleving, ergonomie &  veiligheid. Zo wordt ons nieuwe materieel indien mogelijk uitgerust met gunstigere motoren. Hiermee zal de uitstoot tot een minimum worden beperkt.

Co2 Prestatieladder

Reijm Nieuwerkerk, een toonaangevende speler in de sector Groenonderhoud heeft ambitieuze plannen aangekondigd om zijn CO2-voetafdruk aanzienlijk te verminderen. In lijn met de richtlijnen van de CO2-prestatieladder niveau 5, heeft het bedrijf zich ten doel gesteld om in 2030 een CO2 reductie van 20% te realiseren in scope 1 ten opzichte van het referentiejaar 2022 en 100% CO2 reductie in scope 2. Dit initiatief weerspiegelt Reijm Nieuwerkerk’s toewijding aan duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid.

Deze doelstelling is ambitieus maar wordt ondersteund door een reeks strategische maatregelen. Ten eerste richt Reijm Nieuwerkerk zich op het verhogen van de efficiëntie van hun voertuigen en machines. Dit omvat het investeren in nieuwere, milieuvriendelijkere modellen en het optimaliseren van routes om brandstofverbruik te minimaliseren. Daarnaast verkent het bedrijf de mogelijkheid van alternatieve brandstoffen, zoals elektriciteit of biodiesel, voor een deel van hun wagenpark.

Een ander belangrijk aspect van haar strategie is het bevorderen van bewustwording en betrokkenheid bij medewerkers. Door middel van trainingen en informatieve sessies, streeft Reijm Nieuwerkerk ernaar een cultuur van duurzaamheid binnen het bedrijf te cultiveren. Dit zal niet alleen helpen bij het direct verminderen van CO2-emissies, maar ook bij het versterken van het algemene milieubewustzijn van het personeel.

Daarnaast is het bedrijf van plan om zijn kantoorfaciliteiten te verduurzamen. Dit omvat het installeren van energiezuinige verlichting, het optimaliseren van verwarmings- en koelsystemen en het mogelijk maken van telewerk om emissies te verminderen.

Reijm Nieuwerkerk’s aanpak voor het behalen van de CO2-reductiedoelstelling is een voorbeeld van hoe bedrijven actief kunnen bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Het benadrukt het belang van een holistische benadering die zowel operationele veranderingen als werknemersbetrokkenheid omvat. Met deze stappen zet Reijm Nieuwerkerk zich stevig neer als een milieubewuste en toekomstgerichte organisatie.

Projecten

Kadeverbetering Rottekade
Gemeente Capelle aan den Ijssel
Gemeente Schiedam

Contact

Wat kunnen we voor u betekenen?

  Baggeren op plaatsen
  waar niemand anders bij kan

  ‘Al meer dan 76 jaar uw
  specialist in natuuronderhoud’

  Certificeringen

  reijmgroepbv-logo

  Natuurlijk goed geregeld.

  Contactgegevens

  nl_NLDutch